Turvesauna hellii ja poistaa stressiä

Turvesoista ja turpeen käytöstä on viime aikoina keskustelu paljon. Yhtenä syynä on ollut pelko tulevasta ilmastonmuutoksesta, jossa fossiilinen turvekin on näytellyt osaa. Turvetta käytetään Suomessa polttoaineena, mutta oletko koskaan vieraillut hyvää tekevässä turvesaunassa? Turve on puhdas ja aito luonnontuote, joten ei muuta kuin nauttimaan ja kokeilemaan turvesaunan ihanuutta!

Turvesauna rentouttaa ja hoitaa

Nykyaikana useimmat suomalaiset etsivät erilaisia miellyttäviä ja uusia kokemuksia. Saunaa rakastavat suomalaiset löytävät usein hyvän olon, terveyden ja elämän ilon aidosta suomalaisesta puusaunasta. Minkälainen mahtaisi olla lämmin löyly turvesaunassa keskellä Suomen lämpöistä kesää?

Turvesaunan lämpötila on parhaimmillaan noin 60 astetta, jolloin saunomaan uskaltavat tulla myös matalimmista lämpötiloista pitävät henkilöt. Turve voi myös tarvittaessa vilvoittaa, sillä sitä ei yleensä esilämmitetä saunomista varten. Turpeen vastaparina on ainoastaan vesi – mitään muuta ei tarvita, joten kysymys on todella edullisesta, hyvää tekevästä ja luonnonmukaisesta hoitotuotteesta.

Käsittele turvetta oikein saadaksesi parhaimman hyödyn

Turvesaunaan mennessäsi ota mukaan sumutinpullo turpeen kastelemista varten, jotta se pysyisi tarpeeksi kosteana. Saunassa turvenaamion annetaan rauhassa vaikuttaa noin 20–25 minuuttia. Turve levitetään huolella kaikkialle vartaloon aivan päästä varpaisiin asti. Puhtaassa luonnossa kasvavassa turpeessa on runsaasti hyvää tekeviä aineosia, kuten hivenaineita ja iholla aktivoituvia biologisia aineosia. Turvesaunassa ei käytetä saippua eikä mitään pudistusaineita, sillä antiseptisella hoitoturpeella on itsessään puhdistava vaikutus. Turvesaunan vaikutuksia ihmiseen on laajasti tutkittu. Katsotaan seuraavaksi mihin kaikkiin vaivoihin tai niiden ennaltaehkäisyyn turpeella on myönteinen vaikutus.

Hoitoturpeen käyttö vilkastuttaa sekä mikroverenkiertoa että kehon aineenvaihduntaa, jonka lisäksi se laukaisee tehokkaasti stressiä. Mikroverenkierto tarkoittaa ääreisverenkiertoa, joka on monilla henkilöillä heikko joidenkin sairauksien, kuten esimerkiksi diabeteksen vuoksi. Turvesaunan vaikutukset ovat ihanteelliset myös tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsiville henkilöille.

Turvesaunassa voi suorittaa myös suositun kasvohoidon, jolloin iho puhdistuu syvältä ja tuntuu pehmeältä kuin silkki. Kasvohoitoon kannattaa käyttää aitoa suolasaippuaa, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja sopii akneen, allergiaan, psoriasikseen ja totta kai myös kuivan ihon hoitoon.

Joissakin turvesaunoissa on pesutiloihin erikseen asennettu kätevä suihkukaappi, jollaisia myy muun muassa rorfokus.fi -niminen verkkokauppa. Suihkukaappi pitää saunan pesutilan siistinä ja estää ei-toivottujen kosteusvaurioiden syntymistä. Lisää tietoa suihkukaapista tarjoaa rorfokus.fi -sivusto. Turvesaunaan sopivan suihkukaapin lisäksi voi kotiin hankkia vaikka upean kylpyammeen, jota myy myös edellä mainittu yritys, eli edullinen ja verkosta kätevästi löytyvä rorfokus.fi – ei siis muuta kuin ostoksille helposti ja mukavasti verkossa silloin, kun itsellä on sopivasti aikaa.

Sopiiko hoitoturve kaikille?

Turve on lähes täydellinen hoitokeino moneen vaivaan ja niiden ennaltaehkäisyyn. Kaikille turve ei kuitenkaan sovi, joten katsotaan, miksi kaikkien turpeesta kiinnostuneiden henkilöiden ei pitäisi sitä käyttää. Turvehoitoa rajoittavia tekijöitä ovat muun muassa seuraavat asiat:

  • Infektiotaudit
  • Kasvaimet
  • Tulehdukset
  • Erilaiset veritaudit
  • Korkea verenpaine
  • Vakavat sydänsairaudet
  • Raskaus
  • Korkea kuume

Yllä olevista diagnooseista kärsivän ei pitäisi vierailla muuten niin hyvää tekevässä turvesaunassa. Perusterveelle henkilölle ikään katsomatta turvesauna sen sijaan on hieno ja ainutlaatuinen kokemus. Suomalaiset yritykset ovat toisinaan tarjonneet ulkomaisille liikekumppaneilleen aivan ihastuttavan lahjan – kutsun suomalaiseen turvesaunaan. Turpeen hellivästä vaikutuksesta on monilla todella hyviä kokemuksia, joten ei muuta kuin tutustumaan turvehoitoihin ajan kanssa paremmin.

Leave a Reply

bookshelf