Pitäisikö turpeen käyttöä jatkaa?

Suomessa on viime aikoina ollut paljon puhetta turpeen käytöstä. Niin on ollut myös kaikkialla Euroopassa, sillä yleisesti turpeen käytöstä halutaan kokonaan luopua tai ainakin radikaalisti vähentää turpeen käyttöä. Syynä kaikkeen on globaali ilmastonmuutos, jota turpeen käytön katsotaan edistävän.

Mitä turve itse asiassa sitten on? Katsotaanpa tarkemmin. Turve on ainetta, jossa orgaanisen aineen koko osuus käytettävästä kuivamassasta pitää olla vähintään 75 %:a. Turvetta muodostuu suokasvien jäännöksistä hajoamisprosessin tuloksena. Turve on siis orgaaninen, eli tarkoittaa luonnosta peräisin olevaa, elollista tai eloperäistä ainetta. Kyseisen ominaisuuden vuoksi moni haluaisi turpeen käytön jatkuvan.

Lämpöisiin turvesukkiin koristenauhat Partyking nettikaupasta

Tiesitkö, että turpeesta tehdään myös vaatteita ja asusteita, varsin monikäyttöinen tuote siis. Käsistään taitavat ja vaihtelua haluavat henkilöt tahtovat usein valmistaa vaatteensa itse. Juhlavaatteita, kuten esimerkiksi Halloween-asuja on mukava suunnitella lisäämällä niihin vaikkapa Partyking tavaratalon laadukkaista kankaista ja materiaaleista leikattuja yksityiskohtia.

Piristäviä yksityiskohtia voivat olla sädehtivän kauniit silkki- tai satiininauhat ja niistä voi solmia myös hienon rusetin ystävän lahjapakettiin. Halutessasi olla huomattavan tyylikäs tai vaikkapa juhlien keskipiste voit pukea päällesi tyyliisi sopivan tyllihameen. Sieltähän se prima balleriina saapuukin. Mistä siis? No, tietenkin helposti löydettävissä olevasta ja edullisesta Partyking -nettimyymälästä! Kurkkaapa sinäkin sinne ja ihastu monipuoliseen tuotevalikoimaan!

Turpeella on monta käyttötapaa

Eniten turvetta käytetään energian tuotantoon. Lämmöntuotannon lisäksi tunnettuja turpeen hyödyntämistapoja on esimerkiksi vaateteollisuuden- ja kosmetiikan tuotannon raaka-aineena toimiminen sekä kasvuturpeen käyttö tehokkaana kasvualustana. Turvetta voidaan käyttää myös kuivikkeena lehmille, siipikarjalle sekä hevosille. Kaiken kaikkiaan turve on edullinen, monimuotoinen ja helposti saatavissa oleva raaka-aine, jota on helppo hyödyntää.

Kaikkialla maailmassa turvetta käytetään muun muassa hyvää tekevänä kylpy- ja hoitoturpeena sekä ihonhoitotuotteiden että shampoon ja saippuan raaka-aineena. Turpeesta valmistetaan myös turvevillasta taidokkaasti neulottuja kaulureita, pipoja sekä käsineitä että myös sukkia, huiveja ja pantoja.

Ja tiedätkö, että kauniin vihreä terveellinen salaatti sekä leivällesi viipaloitu raikas kurkku ovat myös mahdollisesti kasvaneet suositulla, orgaanisella turpeesta tehdyllä kasvualustalla. Turpeesta on siis moneen, kuten sanotaan. Varsinainen luonnonrikkaus, siis!

Turvemaiden

Leave a Reply

bookshelf